Cada dieta té seguidors i defensors al darrere, i cadascuna l’avala algun metge o científic que en defensa els beneficis perquè ell mateix la fa o ha vist resultats increïbles en pacients o clients. Però això no vol dir que aquella dieta sigui la bona i única per a tothom, només que és el tipus d’alimentació que s’ajusta a les necessitats úniques d’aquella persona en aquell moment determinat. Perquè ni tan sols un mateix tipus de dieta és igual per a dues persones ni per a la persona per sempre més, sense ajustar-la en algun moment, ja que hi ha factors que canvien, com la constitució, la condició interna i l’estat de salut, els gustos personals, l’activitat física, el clima del lloc on viu, i fins i tot la procedència ètnica o les toleràncies i/o intoleràncies alimentàries.
De l’aprofundiment, estudi i investigació de les més de cent dietes, es poden extreure unes conclusions i premisses bàsiques de què hem de fer si volem seguir una bona alimentació saludable més enllà de teoritzar massa, fer classificacions i repensar en excés el que s’ha de menjar. Les deu condicions bàsiques que ha de tenir una dieta saludable són les següents:
- Hem d’eliminar o reduir al màxim qualsevol aliment refinat.
- Hem d’eliminar els aliments processats que es compren al supermercat convencional i reduir al màxim els aliments envasats.
- Si comprem un aliment envasat ha de contenir el mínim d’ingredients possibles.
- Hem de menjar més verdures.
- Hem d’escoltar el cos, respectar les seves necessitats i el rellotge biològic.
- Hem de prioritzar la qualitat sempre per sobre de la quantitat.
- Al llarg del dia o la setmana hem de menjar aliments de diferents colors.
- Hem de tenir una actitud activa i proactiva davant l’alimentació.
- Hem de mastegar-ho i menjar-ho tot amb consciència.
- En cas de patologies o desajustos de salut, cal no automedicar-se, ni amb medicaments convencionals ni amb superaliments.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada