COM TENIR UNA BONA DIETA?

7 menús diarios para una dieta saludable — Mejor con Salud
 

Cada dieta té seguidors i defensors al darrere, i cadascuna l’avala algun metge o científic que en defensa els beneficis perquè ell mateix la fa o ha vist resultats increïbles en pacients o clients. Però això no vol dir que aquella dieta sigui la bona i única per a tothom, només que és el tipus d’alimentació que s’ajusta a les necessitats úniques d’aquella persona en aquell moment determinat. Perquè ni tan sols un mateix tipus de dieta és igual per a dues persones ni per a la persona per sempre més, sense ajustar-la en algun moment, ja que hi ha factors que canvien, com la constitució, la condició interna i l’estat de salut, els gustos personals, l’activitat física, el clima del lloc on viu, i fins i tot la procedència ètnica o les toleràncies i/o intoleràncies alimentàries. 

De l’aprofundiment, estudi i investigació de les més de cent dietes, es poden extreure unes conclusions i premisses bàsiques de què hem de fer si volem seguir una bona alimentació saludable més enllà de teoritzar massa, fer classificacions i repensar en excés el que s’ha de menjar. Les deu condicions bàsiques que ha de tenir una dieta saludable són les següents:


  1. Hem d’eliminar o reduir al màxim qualsevol aliment refinat. 
  1. Hem d’eliminar els aliments processats que es compren al supermercat convencional i reduir al màxim els aliments envasats.
  1. Si comprem un aliment envasat ha de contenir el mínim d’ingredients possibles.
  1. Hem de menjar més verdures.
  1. Hem d’escoltar el cos, respectar les seves necessitats i el rellotge biològic.
  1. Hem de prioritzar la qualitat sempre per sobre de la quantitat.
  1. Al llarg del dia o la setmana hem de menjar aliments de diferents colors.
  1. Hem de tenir una actitud activa i proactiva davant l’alimentació
  1. Hem de mastegar-ho i menjar-ho tot amb consciència
  1. En cas de patologies o desajustos de salut, cal no automedicar-se, ni amb medicaments convencionals ni amb superaliments.

Comentaris