El pa engreixa
El pa és ric en hidrats de carboni, un nutrient clau de la dieta mediterrània i fonamental per al nostre organisme. Per a ingerir menys calories cal prendre menys quantitat i no rebutjar, com sol ser habitual, la molla. El que sí engreixa és acompanyar-ho d'aliments calòrics com a embotits o mantega.
La fruita engreixa si es pren per a postres
L'orde amb que es prenen els aliments no influïx en l'aportació calòrica. Per tant, és fals que la fruita engreixe com a postres. L'avantatge que aporta ingerir-la abans del menjar és que produïx un efecte assaciant gràcies al seu contingut en fibra i aigua. Els nutricionistes recomanen consumir almenys tres peces de fruita al dia.
És necessari prendre suplements vitamínics
Si portem una dieta variada i equilibrada podem satisfer els requisits de vitamines i minerals que el nostre cos necessita sense necessitat de cap suplement. Tampoc són necessaris quan ens sentim cansats o refredats. Només s'han de prendre baix recomanació i control mèdic.
Beure aigua durant els menjars engreixa
És fals que l'aigua engreixe abans, durant o després dels menjars. Es tracta d'un aliment els nutrients del qual no proporcionen energia. Tampoc crema calories. S'aconsella en dietes d'aprimament perquè proporciona sensació de sacietat si s'ingerix abans dels menjars.
Barrejar hidrats de carboni i proteïnes engreixa
Les anomenades dietes dissociades es fonamenten que l'augment de pes es deu a una roïna combinació d'aliments. Per això, estes dietes consistixen en no barrejar en una mateixa modere hidrats de carboni (cereals, pasta, creïlles, pa) amb proteïnes (carn, peix, ous). Els aliments són una mescla de nutrients, per la qual cosa no poden separar-se uns d'uns altres.
Els productes 'light' aprimen
Els aliments 'light' poden ajudar en determinades dietes d'aprimament, però no cal oblidar que també tenen calories i no és convenient abusar d'ells. És aconsellable comparar el contingut de calories d'un aliment i de la seua versió light, i veure el que s'ajusta millor a les nostres necessitats.
Els aliments integrals aprimen
Les farines i cereals integrals tenen major contingut de fibra i minerals, per la qual cosa el seu poder saciante és major, de manera que s'evita menjar més. Tanmateix, les calories que aporten són pràcticament les mateixes que les dels productes refinats. El seu consum és clau si es busca controlar o perdre pes, ja que afigen volum d'aliment, però no calories.
Els conservants de llandes són cancerigens
Els conservants afigen seguretat a la cadena alimentària. Quan en l'etiquetatge d'un aliment veiem que un conservant va precedit de la lletra I, no significa que siga nociu, sinó que el seu ús està autoritzat perquè no representa riscos per a la salut.
Els aliments congelats són menys nutritius que els frescs
El congelador manté inalterables les qualitats dels aliments, per la qual cosa un peix o una carn congelada no aporten menys nutrients que si els mengem frescos.
Els ous són roïns per al colesterol
Un aliment no és ni bo ni roí per la quantitat de colesterol que aporta. En el cas dels ous, a més de contindre colesterol, posseïxen proteïnes com la lecitina, així com vitamines i minerals. Cal controlar la ingesta excessiva de colesterol, però açò no significa que hàgem de vetar determinats aliments que tenen un alt valor nutricional. És més recomanable augmentar l'exercici físic i evitar el consum de tabac.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada