FALSES MITES

Adeu al 2018, adeu als falsos mites de l'alimentació
L'alimentació és freqüentment font d'errors i mites que han anat passant de generació en generació i que s'han instal·lat en la societat. Si bé és cert que molts falsos mites entorn dels aliments s'han anat desmuntant amb el pas dels anys, encara persistixen alguns que convé bandejar d'una vegada per sempre, ja que en alguns casos provoquen que no portem una alimentació saludable. I és que menjar de manera sana  sempre ha de ser un plaer i vindre acompanyat d'exercici físic.




Receta de Barra de pan blanco básico - Hogarmania

El pa engreixa

El pa és ric en hidrats de carboni, un nutrient clau de la dieta mediterrània i fonamental per al nostre organisme. Per a ingerir menys calories cal prendre menys quantitat i no rebutjar, com sol ser habitual, la molla. El que sí engreixa és acompanyar-ho d'aliments calòrics com a embotits o mantega.


Valor nutricional de la fruta: La guía máxima - enPeso.com

La fruita engreixa si es pren per a postres

L'orde amb que es prenen els aliments no influïx en l'aportació calòrica. Per tant, és fals que la fruita engreixe com a postres. L'avantatge que aporta ingerir-la abans del menjar és que produïx un efecte assaciant gràcies al seu contingut en fibra i aigua. Els nutricionistes recomanen consumir almenys tres peces de fruita al dia.


Suplements nutricionals.

És necessari prendre suplements vitamínics

Si portem una dieta variada i equilibrada podem satisfer els requisits de vitamines i minerals que el nostre cos necessita sense necessitat de cap suplement. Tampoc són necessaris quan ens sentim cansats o refredats. Només s'han de prendre baix recomanació i control mèdic.


L'Ajuntament d'Agramunt demana que no es begui aigua de boca

Beure aigua durant els menjars engreixa

És fals que l'aigua engreixe abans, durant o després dels menjars. Es tracta d'un aliment els nutrients del qual no proporcionen energia. Tampoc crema calories. S'aconsella en dietes d'aprimament perquè proporciona sensació de sacietat si s'ingerix abans dels menjars.


Macarrones salsa boloñesa thermomix – Thermo Recetas

Barrejar hidrats de carboni i proteïnes engreixa

Les anomenades dietes dissociades es fonamenten que l'augment de pes es deu a una roïna combinació d'aliments. Per això, estes dietes consistixen en no barrejar en una mateixa modere hidrats de carboni (cereals, pasta, creïlles, pa) amb proteïnes (carn, peix, ous). Els aliments són una mescla de nutrients, per la qual cosa no poden separar-se uns d'uns altres.


Va de teca: Què és un producte light o lleuger?

Els productes 'light' aprimen

Els aliments 'light' poden ajudar en determinades dietes d'aprimament, però no cal oblidar que també tenen calories i no és convenient abusar d'ells. És aconsellable comparar el contingut de calories d'un aliment i de la seua versió light, i veure el que s'ajusta millor a les nostres necessitats.


7 aliments imprescindibles per a la salut - El blog del DiR

Els aliments integrals aprimen

Les farines i cereals integrals tenen major contingut de fibra i minerals, per la qual cosa el seu poder saciante és major, de manera que s'evita menjar més. Tanmateix, les calories que aporten són pràcticament les mateixes que les dels productes refinats. El seu consum és clau si es busca controlar o perdre pes, ja que afigen volum d'aliment, però no calories.


És saludable el menjar en conserva? - Levante-EMV

Els conservants de llandes són cancerigens

Els conservants afigen seguretat a la cadena alimentària. Quan en l'etiquetatge d'un aliment veiem que un conservant va precedit de la lletra I, no significa que siga nociu, sinó que el seu ús està autoritzat perquè no representa riscos per a la salut.

El transport d'aliments a temperatura controlada • Carbó Collbatallé

Els aliments congelats són menys nutritius que els frescs

El congelador manté inalterables les qualitats dels aliments, per la qual cosa un peix o una carn congelada no aporten menys nutrients que si els mengem frescos.



NUTRICIÓ nº2: La millor manera de menjar ous - Centre Kine

Els ous són roïns per al colesterol

Un aliment no és ni bo ni roí per la quantitat de colesterol que aporta. En el cas dels ous, a més de contindre colesterol, posseïxen proteïnes com la lecitina, així com vitamines i minerals. Cal controlar la ingesta excessiva de colesterol, però açò no significa que hàgem de vetar determinats aliments que tenen un alt valor nutricional. És més recomanable augmentar l'exercici físic i evitar el consum de tabac.

Comentaris