Moltes vegades ens pregunten com confeccionar un menú per casa que sigui variat i saludable. Es per això que us volem donar algunes instruccions perquè pugueu fer-ho vosaltres mateixos segons les vostres preferències en plats, coccions i varietat.
→Tenir un menú planificat ens ajuda a organitzar el dia a dia de la nostra alimentació, la compra i a complir amb recomanacions bàsiques del que menjar per portar uns bons hàbits alimentaris.
→Abans de distribuir els plats que volem en el menú, farem servir la nomenclatura bàsica d’aquests aliments. Per exemple: peix, llegums, carn, verdura, enlloc de posar directament llenties estofades, salmó al forn, etc. Es una manera senzilla de distribuir els grups d’aliments en el menú, i una vegada ho tenim ordenat passem a la tria de plats i aliment en concret. Es pot utilitzar colors per cada grup:
Aspectes que hem de tenir en compte en el menú:
- Sempre han d’estar presents les verdures i hortalisses
- Aliments crus ( amanida o fruita)
- Llegums com a plat principal de 2 a 3 dies/ setmana
- Hidrats de carboni complexos ( Arroz integral, llegums, pasta integral, patata, quinoa, etc.) a cada àpat
- Més dies de peix que de carn.
- El postres, si has fa, hauria de ser fruita o iogurt natural. Si no has fa fruits secs durant el dia, es pot incloure en el dinar o sopar.
En la relació a les proporcions, nosaltres recomanen fer servir el mètode plat ( 50% de vegetals, 25% de proteïnes, 25% de hidrats de carboni)
Un exemple*:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada