COM FER UN MENÚ DIETÈTIC

Moltes vegades ens pregunten com confeccionar un menú per casa que sigui variat i saludable. Es per això que us volem donar algunes instruccions perquè pugueu fer-ho vosaltres mateixos segons les vostres preferències en plats, coccions i varietat.

Tenir un menú planificat ens ajuda a organitzar el dia a dia de la nostra alimentació, la compra i a complir amb recomanacions bàsiques del que menjar per portar uns bons hàbits alimentaris.

Abans de distribuir els plats que volem en el menú, farem servir la nomenclatura bàsica d’aquests aliments. Per exemple: peix, llegums, carn, verdura, enlloc de posar directament llenties estofades, salmó al forn, etc. Es una manera senzilla de distribuir els grups d’aliments en el menú, i una vegada ho tenim ordenat passem a la tria de plats i aliment en concret. Es pot utilitzar colors per cada grup:


Aspectes que hem de tenir en compte en el menú:

  1. Sempre han d’estar presents les verdures i hortalisses
  2. Aliments crus ( amanida o fruita)
  3. Llegums com a plat principal de 2 a 3 dies/ setmana
  4. Hidrats de carboni complexos ( Arroz integral, llegums, pasta integral, patata, quinoa, etc.) a cada àpat
  5. Més dies de peix que de carn.
  6. El postres, si has fa, hauria de ser fruita o iogurt natural. Si no has fa fruits secs durant el dia, es pot incloure en el dinar o sopar.

En la relació a les proporcions, nosaltres recomanen fer servir el mètode plat ( 50% de vegetals, 25% de proteïnes, 25% de hidrats de carboni)


Un exemple*:



 RECORDEU QUE UNA ALIMENTACIÓ SALUDABLE COMENÇA PER LA COMPRA:

Comentaris